2. marsjdag 27. februar

2. marsjdag gikk turen i strøket. 36 skansegutter stilte på linje i full uniform, før vi begynte å marsjere ned Skansesvingene, ett kvarter etter klokken rundet 13. Til tross for snøbyger tidligere på dagen, hadde vi flaks i dag også, da det var opplett mens vi marsjerte. Samtidig og imens bataljonen marsjerte, var det informasjonsmøte om Landturen/Londonturen 2016 for foreldrene til Skanseguttene, i regi av Turkomiteen.

Turen gikk ned Skansesvingene, før vi marsjerte til Ladegården for å ”ta sløyfen”. Dette fungerte svært bra, og soldatene og slagerne gjorde dette veldig fint og riktig. Turen gikk så tilbake til brannstasjonen, hvor det ble pelotongfordeling med eksersis, samtidig som foreldregruppen hadde møte angående Skansecafé. Klokken 14.40 avsluttet vi med parade for fanen, utdeling av hefter for påmelding til landtur, samt buljong og vafler etterpå.

Adjutant Thomas Vågenes

1. marsjdag 20. februar

Lørdag 20. braket det løs! 38 aktive fra verdens beste buekorps stilte på linje, til tross for store snøbyger tidligere om morgenenen, var det opplett på formiddagen/ettermiddagen da Skansens Bataljon marsjerte gjennom byens gater og smau. Marsjen gikk tradisjonen tro til Rothaugen Skole, hvor det ble bespisning og foreldregruppen hadde gjort klart for de 38 staute skanseguttene.

De menige stilte på linje klokken 13, hvor turen gikk ned Skansesvingene og Vetrlidsallmenningen, før vi tok runden innom Torgallmenningen. Derfra marsjerte vi direkte til Rothaugen, via Øvregaten og Ladegårdsgaten.

Vi ankom Rothaugen en god stund etter klokken rundet 14, men allikevel i tide for de nytrekte pølsene som foreldregruppen hadde laget til og trekt. Foreldre, familie, gamlekarer, venner og andre som fulgte korpset var også med i forsamlingen på Rothaugen, hvor det var hot dog, brus, kaker og gode kjeks. I tillegg til presentasjon av Rådet, hadde vi også den såkalte ”venstr om – høyr om” leken, hvor en skal følge kommandoene til en offiser riktig. Gjør en feil, er en ute av leken. Til slutt står en igjen av de 4 deltakerne, og vinner leken.

Etter endt forsamling på Rothaugen, gikk marsjen direkte til Skansen, mens vi på veien ”tok sløyfen” i Ladegården. Vel hjemme på Skansen ble det avsluttet med parade for fanen, utdeling av sesongprogram og varm kakao i brannstasjonen.

En takk til alle som fulgte og bidro korpset på deres første marsjdag!

Adjutant Thomas Vågenes