Gamlekarene gjorde det bra i Buekorps-quiz

Torsdag 8. november var det klart for første runde i Buekorpsmuseets quiz-turnering, hvor alle gamlekarforeningene er invitert til å stille med lag. Quiz'en ble arrangert i Biblioteket bar.

Skanseguttenes Forening stilte med 9 gamlekarer, deriblant hele 7 tidligere skansesjefer! Alt i alt var det 7 gamlekarforeninger represent, med deltagere i alderen 20 år til eldstemann på 85 år. 

Spørsmålene handlet om alt i fra buekorpshistorie til allmenn kunnskap. Gamlekarene fra Skansens imponerte, og tok en foreløpig 3. plass i turneringen. 
Historiebiten var nok vår sterkeste side, trommemarsjene ble også tatt på strak arm. Vi var til og med bedre enn juryen på når BA-pokalen ble delt ut første gang. Som kjent vant jo Skansens BA sin kåring 4 ganger i tidsrommet 1989-92, men fikk aldri noe pokal. Denne ble første gang fysisk delt ut i 1993 (Vågens Bataljon). Likevel sa jury at svaret var 1989 - men vi fikk godkjent vårt svar på 1993 etter ett innlegg fra sjefen '91 Johnny Lyngbø. 

Alle deltagerne var enig om at dette var skikkelig gøy, og veldig profft gjennomført. Neste runde blir arrangert 31. januar.